De omgeving van de Halensebaan, Perklaan en Glabbeeksesteenweg is elke ochtend en namiddag rond schooltijd, een wirwar van verkeer.  Er is dan ook heel wat activiteit in deze omgeving: 2 scholen, een kindercrèche, een dagopvangcentrum voor mensen met een beperking, en een woon-zorgcentrum.  Dat gecombineerd met een woonwijk en een verbindingsweg van Winge naar Meensel-Kiezegem, zorgt elke ochtend voor gevaarlijke situaties.

“Twee jaar terug is er nog een ongeval geweest met een 11-jarige, die in aanrijding kwam met een Lijnbus.  Gelukkig kwam hij er met de schrik en een kleine verwonding vanaf.” verduidelijkt schepen Loddewykx.

“Naar aanleiding van dat voorval zijn er binnen het college enkele ideeën besproken, maar we moesten vaststellen dat we geen ideale oplossing konden bedenken,” vult schepen Alaerts (CD&V) verder aan.  “Vandaar dat we beslist hebben om de materie in de handen van de specialisten te leggen.  Zij kunnen rekening houden met de diverse factoren die hier hun rol spelen.  Zodanig dat we ook juist kunnen inschatten wat de impact is van mogelijke aanpassingen.  Daarna kunnen we kiezen welke van de scenario’s best gevolgd worden, om het juiste resultaat te bekomen.”

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties